maanantai 13. huhtikuuta 2015

Eka aamu! Ma 6.4 nukkumaan päästiin illalla siinä 11 aikaan, talon esittely kierros tehtiin illalla, sisustus on äkkiseltään tosi samallainen kuin suomalaisessa kodissakin. Suurin osa tavaroista täällä on hankittu Ikeasta siksi varmaan tuntuu heti niin kotoisalta.

Pää oli tosi sekasin aamulla, ekan kerran katoin kelloa jo kuudelta ja sen jälkeen nukkuminen oli pelkkää pyörimistä sinne yhdeksään asti. Kahvia naamaan ja lähettiin siitä sit käymään ruokakaupassa, joka olikin iso kokemus itsessään jo.. tuijotettiin silmät pyöreenä valtavaa ruokakauppaa, jumalattoman isoja pakkauksia ruokaa, ja kaikkea otettiin paljon painotan tosiaan sanaa paljon. Hintatasoltaan ruoka on ehkä hieman halvempaa kuin koti Suomessa. Kassalla huomattiin että henkilökunnalla eikä ihmisillä ole kiire, itellä meinasi jonossa seisoessa palaa hihat kun kaikki liikku niin hitaasti valtavien ruokaostoksien kanssa. Kaiken kaikkiaan kaikki täällä on suurta ja isoa, niinkuin myös autot, mitään pieniä kauppakassi malleja täällä ei tosiaan ole kaikki on suurinpiirtein isoja maastureita, Kim sanoikin kun ihmeteltiin asiaa  että tämä on yksinkertaisesti vain kansa joka rakastaa ajoneuvoja!

Matkalla kotiin nähtiin ihania keltasia vanhoja busseja, iha niinku elokuvissa!

Ihmiset on jopa häirihtevän ystävällisiä passiivisiin suomalaisiin tottuneena, "Hi, how are you?" Kysytään jopa kaupan kassalla ollessa.. outoa mutta mukavaa, tulee itelle jotenki parempi fiilis heti kun näkee miten ystävällisesti täällä käyttäydytään! :)

Ti 7.4 Noniin eka koulupäivä puolestaan alkoi luokanvalvojan tapaamisella koulun aulassa, koulu on siis nimeltään MITT- Manitoba Institute of Trades and Technology. Kävimme läpi koulun tiloja ja meidät esiteltiin koulun henkilökunnalle.
Kun ihmisille täällä kertoo että on Suomesta perus kommentti on että "Wow!! that's so cool, great! Ja kaikki on varmasti kyllä muistanu toivottaa tervetulleeksi jotkut jopa useampaan kertaan.
Seuraavaksi tapahtui esittely meidän luokalle, kaikki olivat sielläkin hyvin vastaanottavia ilman mitään pitkiä oudoksuvia katseita!

Ke 8.4 Tänään puolestaan saatiin omat harja pakkaukset,kaksi harjoituspäätä ja jopa omat sakset! Tehtiin nais harjoituspäähän hiusten pesu, joka oli myös itsessään kokemus koska täällä pesupaikalla hiukset pestään sivulla seisoen.
Tehtiin perus leikkausta pitkään tukkaan, Mary näytti miten hän opettaa leikkausta ja me puolestaan näytimme meidän tavan leikata. Eroa ei muuten juurikaan ollut paitsi ergonomia asioissa, kainalon alta leikkausta tehdään täällä koko ajan.
Myöskin pesupaikalla seisominen tuotti näin ainaki pitkälle ihmiselle tosi äkkiä selkävaivaa.

To 9.4 Päivä kului kokonaan Red River College koululla, pääsimme seuraamaan taitaja kisoja! Huikee tilaisuus oli päästä kattomaan miten täällä kisat järjestetään ja että minkä tasoiset kilpailut täällä ylipäätänsä on.
Tosiaan paljon tarkemmat kisat meillä on Suomessa, värit kisoihin täällä sai tehdä fantasia kampauksiin jo koululla, kuten myös meikitkin. Ergonomiaa ei arvioitu ollenkaan..  ja aikaa heillä oli fantasia työtä tehdä 2,5h.
Olihan ne arviointi eroista huolimatta hienoja!

Bussimatkat ja ylipäätänsä bussiliikenne täälläpäin on aika kehno, niitä ei kulje läheskään niin paljon kuin esimerkiksi Helsingissä, saattaa mennä jopa puoli tuntia että seuraava bussi tulee, lisäksi tiet on melko huonokuntoiset joten bussimatkat tuntuu siltä kuin jyrryytettäisiin raiteilla.. :D ja myöskin bussin ovi aukaistaan itse keltaista viivaa painamalla pitkään pohjaan.. jooo ei ihan ekalla eikä vielä toisellakaan kerralla meinannnu onnistua :D haha

Kaiken kaikkiaan kokemus rikas viikko, koulupäivien jälkeen on aina ihan rättipoikki väsynyt kaikesta uudesta mitä ympärillä tapahtuu ja kun yrittää tehdä kaikkensa että pysyy perässä ja että ymmärtää varmasti ammattisanatkin mitä ympärillä käytetään.

Fiilis on kerrassaan mahtava ja samalla jotenki tosi epätodellinen, välimatkaa ja aikaeroa ei jaksa käsittää mutta ehkä sitä ei kannatakkaan tarkemmin ajatella :)
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti