torstai 30. huhtikuuta 2015

To 30.4 Tosi sekavat tunnelmat, on kiva lähtee kotiin, ei oo kiva, ahistaa, tahon jäähä vielä vähäksi aikaa tänne, tahon kottiin ikävä kaikkee kotona, en lähe ja fiilis vaihtu tänään melkeempä vartin välein :D

Toiseksi viimeinen koulupäivä meni asiakaspäivän parissa! Pääsin viimein sen miesten hiustenleikkauksen tekemään ja asiakas oli sellainen jonka kanssa oli helppo keskustella ja hän oli kiinnostunut Suomesta ja muutenkin euroopasta.
Ja vieläpä tein ekaa kertaa hiustenleikkuun "oikealle" asiakkaalle veitsellä, tosi näppärä ja nopeaa oli leikata sillä kun sen kanssa työskentelyyn on tullu varmuutta.
Niskarajan ja korvalliset siistin pikku koneella joka tosiaan täällä on retro mallia!
Asiakkaan jälkeen tein yhdelle meidän luokan tytöistä laine kiharoita suoristusraudalla ja kihartamis vaiheessa kävi toinen opettaja ja oppilaita taas ihmettelemässä ja kokeilemassa kihrtamista sillä tekniikalla.

Huomenna viimenen koulupäivä, ja illalla sit pakkaushommat käyntiin.. saa nähdä miten fiilikset nakkelee huomisen päivän kuluessa.. :D

Niin ja tosiaan vappu täälläpäin meni +25 asteen lämpötilassa! EN TULE TAKASIN!!









keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pitkä viikonloppu vierähti taas älyttömän nopeesti, niin! Leivoin korvapuusteja perjantai-iltana ja lauvantaina lähdettiinkin sit ulos Kärtin kanssa kattomaan yöelämää ja hauska reissu siitä tulikin!
Baarit tosiaan täällä menee jo kahdelta kiinni joka ei taas minua vanhusta haittaa kun meinaa luomet painua kiinni jo 12 aikaan :D

Sunnuntaina menimme brunssille scandinavian centteriin, jossa meillä oli tapaaminen Suomen kunniakonsulin kanssa, paikka oli tosi mielenkiintonen, paikka on siis siihen tarkoitukseen tehty että siellä voi kokoontua esim. Suomesta tai vaikka Ruotsista kotoisin olevat ihmiset ja he voivat viettää yhteistä aikaa ja järjestää teema iltoja. Siellä oli paljon erillaisia huoneita jotka oli sisustettu ja laitettu eri maitten mukaan.. nyt siellä oli käsittelyssä talvisota ja oli tehty ruokaa mitä sodassa rintamalla on syöty, jota sai maistella jos halusi, myöskin
suomalaista musiikkia, ja ruokaa.
Yllättävän paljon oli itse suomalaisia ja
oli kieltämättä kyllä mukavaa, ja vähän kyllä outokin kun niin moni puhui suomea ettei tarvinnut kääntää kaikkea päässä englanniksi.

Tämän jälkeen oltiin sovittu että nähdään Ken (Polar trailsilta) elikkä siis firman pomo joka meille järjesti koti majoituksen täällä.
Mentiin eka kahville ja sieltä sitten suunnattiin luonnonpuistoon missä hän tarjosi meille ruuan. Itse luonnonpuisto oli aika tylsä kiertää kun luonto muutenki täällä on melkolailla samanlainen kuin kotonakin, mutta Ken ja hänen assistentti oli kyllä hauskaa seuraa! Piristi kunmasti päivää! :)




Ma 27.4 Koululla kävi kampaaja esittelemässä silotus käsittelyä, se tehtiin samalla tekniikalla niinkuin esimerkiksi Goldwellin ja Henkkelin keratiini käsittely kans.
Hän näytti käsittelyn pelkästään harjoituspäähän, joka tuntu vähä hassulta ja samalla oudolta että oppilaat eivät saa itse kokeilla vaikka toisille käsittelyä että siitä sais kunnon tuntuman ja käsityksen oikeasti miten se tehdään..

Ti 28.4 Harjottelimme erillaisia osituksia värjäystä ajatellen, ja pääsimme toteuttamaan jokainen omaan harjoituspäähän monisävyvärjäyksen.
Saatiin itse suunnitella värit ja miettiä ositukset miten halutaan ne värjätä.
Ja kun aamuryhmä lopetti, iltaryhmä saapui puoli neljän maissa ja jäimme Kärtin kanssa näyttämään Suomen esitelmäämme ja näytin laineen tekemistä suoristusraudalla  (X- kuvio, josta tosi moni on ollut ihmeissään että osataan sellasta tehdä) :D ja Kärt näytti yhden oppilaan tukkaan kampauksen minkä hän teki näyttö työnä.
Jotenki huvittavaa kun oli ajatellu että kyllä täällä "isossa" maailmassa osataan ja ollaan parempia mutta ei se ehkä ookkaan näköjään niin, kaikissa asioissa ainakaan.

Ke 29.4 Ajatukset alkaa olla aika paljon jo kotona Suomessa ja jotenki tuntuu että täällä koululla on saanu jo kaiken mahollisen irti.. tai sit se johtuu siitä että ajatukset on muualla niin ei osaa keskittyä kunnolla enää täällä olemiseen..
Mutta kuitenkin, aamusta laitoimme Kärtin kanssa toisiltamme hiuksia ja sen jälkeen jatkoimme nais harjoituspään parissa, ohensimme ohennussaksilla aika reilusti jonka jälkeen föönasimme sen muotoon.
Kahden jälkeen meillä alkoikin lehti haastattelu sen nimiseen lehteen kuin Clippings, se on täällä ilmestyvä  hiusalan lehti joka julkaistaan aina keväällä ja syksyllä!
Meistä otettiin ryhmäkuva sillon kuvauksissa viime viikolla joka tulee sit lehteen haastattelun kera, ja lehti lähetetään meille kaikille syksyllä heti kun se on ilmestynyt!
Kävimme pääasiassa läpi eroja Suomen koulutukseen, miksi ollaan valittu tämä ala ja minkä takia halusimme tulla tänne, reissun kohokohdat yms.. Mielenkiintosta!
Ja joo oli kyllä hankalaa vastata kysymyksiin englanniksi, en tiiä miksi sitä pelkää että sanoo ja lausuu sanat väärin, on tottakai tullu rohkeutta lisää kielen puhumisen kanssa mutta vaatisi ehkä minun osalta ainakin että oisi täällä pidemmän ajan.
Koulun jälkeen vierailimme opettajan kanssa tukkufirmassa, oli ghd rautoja, Paul Mitchelin,Goldwellin,Wellan värejä ja tuotteita, ei mitenkään erityisen paljon halvempaa ollut verrattuna Suomen hintatasoon.

Ja niin, vähiin käy ennenkuin loppuu! Kotimatka alkaa lauvantaina ja en malta oottaa että pääsen pakkaamaan kaikki tavarat kasaan!

Oisitte nähny mun ilmeen ku löysin Disney kaupan!! 

Kauppakeskusessa pongattiin mielenkiintonen parturi jonne työnnyttiin sit turisteina tutustumaan

Ja Selänne tottakai koreilee jäkis taulussa seinällä!
Huomatkaa peiliin heijastettu näyttö josta jokainen asiakas valita mieleisensä ohjelman mitä voi samalla katsoa kun tukka laitetaan kuntoon! 


perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ma 20.4 kolmas viikko pyörähti käyntiin Bieber tukan muokkaamisella lyhyeen malliin.
Saatiin päättää itse lähetäänkö tekemään työtä saksi/kampa tekniikalla vai otetaanko kone kaveriksi.
Päädyttiin siihen että tehdään saksi/kampa työskentelyä kun sitä täällä ollessa ei oltu päästy vielä tekemään, ja sen kyllä tunsi ranteessa että ei ollu tehny nakutusta pitkään aikaan!
Päälliosa neuvottiin leikkaamaan niin että lopputulos näytti siltä että siihen ois tökätty tatti.. joten otin ja muokkailin takaosaa oman mielen mukaan vähän ohuemmaksi :D


Ti 21.4 Kärt oli kuumeen kourissa kotona joten lähdin 4 meidän luokkalaisen ja luokanohjaajan kanssa downtowniin tapahtumaan jossa oli eri koulutus alojen esittelyjä. 
Meillä oli omalla pisteellä taas pidennysten laittoa, ja oppilaat kertoivat koulutuksen sisällöstä yms. 
Eka päivä oli niin että olin yksin suomalaisena luokkalaisten kanssa, tosi hankalaa kun ei löydä sanoja mitä käyttää, he puhuvat tosi nopeaa englantia.. Tosi raskas päivä kaiken kaikkiaan yrittää pysyä mukana ja yrittää ymmärtää kaikki mitä puhutaan ja osa ihmisistä tuli kyselemään täällä tapahtuvan koulutuksen sisällöstä ja vastauksesi minulta aika pitkälti saivat tyhjän tuijottavan katseen "öööö"ja epämääräiset viittomiset luokkalaisten suuntaan :D
 Jooo o, välillä tuntu että itku pääsee mutta tytöt osasi kuitenkin olla lähettyvillä ja olivat valmiita auttamaan kielen kanssa. 
Kolmen maissa puolestaan alko seikkailu yksin bussilla kotiin joka yleensä kestää puoli tuntia tänään se kesti rapiat kaks tuntia.. okei ei ollu minun päivä tänään! 
Sää osaa olla aika vaihteleva täälläki, viime viikon +20 vaihtu äkkiä jäätikkääseen ja pääsi aikalailla yllättämään autoilijat 


Ke 22.4 aamusta saatiin ruveta värjäämään omia hiuksiamme kuvauksia varten, ja värjäyksen jälkeen kokeilimme kampauksia. 
Kärt teki mulle 20-luvun tyylisen lookin, ja minä taas Kärtille silotellun niskanutturan. 

To 23.4 Photo shoot day! 
Jes tätä oltiinki ootettu jo, alotettiin homma tekemällä mulle ensin laineet että ne kerkee rauhassa kuivua. 
Niiden kuivuessa tein Kärtille meikit ja kampauksen.
Kampaus onnistu paremmin ku aikasemmin harjoitellessa! 
Ja saatiin kummatkin kampaukset tehtyä hyvin aikataulun mukaisesti ilman kiirettä :) 
Kuvaukset starttas 12 jälkeen, saliin oli laitettu kaikki valmiiksi ja kuvaajia olikin semmonen vajaa kymmenkunta. 
Meistä otettiin kaikista ensin kuvat yksin ja sit otettiin ryhmäkuva meistä neljästä ja lopuksi vielä koko luokka saatiin kuvaan! 
Saatiin myös kuulla että meidän neljän ryhmäkuva tulee lehteen ja että meistä tehdään haastattelu ens viikon aikana! 
Aika siistiä! Ja niiin kaikki tänään otetut kuvat saadaan kaikki omalle dvd levylle ja toivottavasti keretään ne saaha ens viikolla ennen kun paluumatka alkaa! 

Tää koko reissu tuli kyllä niin hyvään saumaan koulunkäyntiä ajatellen, täällä ollessa on saanut hulluna itsevarmuutta kun on nähnyt että meidän kolmen vuoden koulutus antaa oikeasti monipuolisen osaamisen. 
Opettaja täällä on antanut paljon kehuja taidoistamme, niin kampauksien kuin leikkaustenkin osalta..

Ei voi muuta kuin olla tosissaan kiitollinen Suomen opetusjärjestelmästä! :)


Minun tekemä kampaus Kärtille






Ja tottakai palkinto pitkästä päivästä! 


maanantai 20. huhtikuuta 2015

Ke 15.4  Koulupäivä starttasi taas käyntiin 8.45!
Ekana työn alle otettiin naispää, jokaiselle meistä tuotiin oma väripullo josta tehtiin kaikki omiin harj.päihin sävytykset, osalla kylmempään päin ja osalla taas hieman lämpimämpään suuntaan.
Lopputuloksessa ei juurikaan huomaa eroa lähtötilanteeseen, vois värishottina toimia hyvin vaikkapa punaisen sävyn ylläpitämiseen!


No mutta! Tämän jälkeen päästiin veitsellä leikkaamaan mies harj.päähän Justin Bieber tukkaa.
Henkilökohtasesti oon vähän kammoksunut veitsellä leikkaamista mutta nyt kun sitä on täällä tehnyt melkeempä jokapäivä ni se alkaa tuntua aikas mukavalta työvälineeltä!
Muutenkin täällä käytetään paljon höyhenveitseä leikkauksissa, ja suositaan nopeita leikkauksia. Ehkä tietyllä tapaa ollaan jämähdetty jonnekkin 90-luvulle leikkauksien, tilojen ja värien käytön suhteen..

Aiheesta aiheeseen, joo takaisin Bieber tukkaan!
Leikkausta oli mukava lähteä tekemään veitsellä, se oli nopeaa ja samalla antoi karheaan harjoituspää karvaan sopivasti rosoisen lopputuloksen!
Lähtötilanne.

Bieber leikkaus valmiina. Päälliosassa vaalennusaine vaikuttamassa.




To 16.4 Koulullamme oli koko päivän kiertelemässä 5 luokkalaisia, tutustumassa eri aloihin ja muutenkin koulun tiloihin. 
Kaikilla aloilla oli oma esittelypiste salissa jossa esim. Kokkipuolen opiskelijat paistoivat lettuja, ja hiusalan pisteellä sai laitattaa yksittäisiä pidennyksiä hiuksiinsa. 
Meidän pisteellä oli myös muutama harjoituspää johon näytimme erillaisia lettejä ja nopeita kampauksia. 
Vilinää ja jonoa meidän pöytien ympärillä riitti tasasesti kyllä koko päivän, myös pojat halusi väkipakolla omaan tukkaansa pitkiä värikkäitä pidennyksiä :D 

Pe 17.4 Ekat asiakkaat! Herrimujjee että osasi jännittää koko päivän ku tiesi että on asiakkaat tulossa ruokailun jälkeen! 
Aamupäivästä naisharjotuspään hiuskuontaloa suihkittiinkin lyhyemmäksi vähän erinäköisellä kapistuksella! 



Eka mulle piti tulla miesasiakas klo 13.00 ja naisasiakas klo 14.00 mutta mies ei ilmestynytkään paikalle joten odottelin naisasiakkaan joka sattui tottakai minun tuurilla olemaan iäkkäämpi huonokuuloinen rouva, muuten ei siis mitään mutta kun käet tärisi valmiiksi jo niin että ei ollu varma olo enää pysyykö harja kädessä, eikä myöskään tuntunu mitenkään varmalta että miten kielitaidon kanssa käy sillä hetkellä tuntu että sanoja ei löydy päästä edes suomeksi! 
Noo kaikki meni kuitenkin kaikesta panikoinnista huolimatta ihan hyvin. Hieman epävarmuuksia matkalla kyllä oli kun ei ollut varma eikö asiakas kuullut mitä sanoin vai eikö hän ymmärtänyt mitä sanoin.. :D haha 

Varsinaista koti-ikävää ei ole vielä ainakaan oo tullu, en tiiä iskeekö se sit kaikilla kuitenkin jossain vaiheesaa päälle. 
Voi olla että en oo edelleenkään tajunnu että oon täällä.. :D hah
välillä vaan jotenki tuntuu kun kadulla kävelee et tää on iha niiku jostaki elokuvasta.. :) nautin 

              Viikonlopun fiilistelyjä!








tiistai 14. huhtikuuta 2015

Perjantaina alkokin sitten pitkä viikonloppu!

Se alotettiinkin heti aamusta kymmeneltä eläintarha visiitillä, Mary Elliot ( luokanvalvojamme ) halusi tulla mukaan kiertämään eläintarhaan. Se oli jotenkin mukavaa että hän haluaa viettää meidän kanssa aikaa myös jopa vapaa-ajallaan. :)
Paras kohta ehottomasti oli läpinäkyvän tunnelin ympärillä uivat jääkarhut!

Viikonloppu muutenkin meni ihan nukkumalla pitkään, syömällä hyvin ja lauvantaina käväsimme Kärtin kanssa Tiinan ja Eerikan "kotona" lillumassa poreammeessa, eii ollu yhtään siis mukavaa!








Maanantai 13.4 päivä lähti käyntiin naisten harjoituspään veitsi leikkauksellä, Mary näytti ensin omaan harjoituspäähänsä osiot ja otteet jota lähdimme sen jälkeen jokainen toteuttamaan omaan harjotuspäähän. 
Leikkaus oli kokonaisuudessaan helppo ja tosi nopea toteuttaa. 

Täällä koulussa harjottelua harjotuspäihin tehdään niin kauvan että esim. Värjäys saadaan tehtyä siihen 2h, asiakas ei saa täällä koulullakaan ollessaan istua sen pidempään penkissä. 
Nytkin harjotuspäähän mitä työstetään, siihen leikataan useampi malli, vaalennetaan ja värjätään takaisin tummaksi. 
Jotenkin hassua, kun on tottunut erillaiseen menetelmään mutta tavallaan toimiva menetelmä tämäkin.

Tänään Ti 14.4  Teimme ensin veitsi leikkauksen loppuun asti harjotuspäähän.
Mary näytti luokan edessä vaalennusaineen levittämisen, ristikkojako ensin päähän ja toinen puoli päästä laputettiin kokonaan ohuissa osioissa ja toinen puoli puolestaan levitettiin vapaasti ilman folio hässäkkää. Molemmissa kohti kun vaalennusaine levitettiin, tyvi jätettiin tässä vaiheessa vielä laittamatta. 
Kun levitys pituuteen ja latvaan oli tehty 10vol (3%) + vaalennusjauhe (Paul Mitchell) Tehtiin uusi massa joka oli 20vol (6%) + vaalennusjauhe tyvelle. 
Ei oikeen ymmärretty mikä logiikka ja järki oli laittaa folioon kun kyseessä oli kuitenkin koko pään vaalennus.. mutta eniveis kokemus sekin! 
Päivällä tehtiin myös suunnitelmat ensi viikon torstaina olevaa valokuvausta varten; luokkalaiset ovat hommanneet omat mallit luokan ulkopuolelta jolle he tekevät jonkun valitsemansa teeman mukaan meikin ja kampauksen, me vaihtarit puolestaan saamme tehdä toisillemme!
Media puolen opiskelijat ja opettaja saavat suunnitelmat mitä kuvauksissa haluamme korostaa ja millaista vaatetusta ollaan ajateltu yms. 
Niiiiin kivaa! Suunnitelmat napotti alta aikayksikön valmiina kun kuultiin kuvauksista :D 
Päivällä pidettiin esitelmämme Suomesta, kotikaupungeista ja kouluistamme. Jännitti iha hirveesti vielä kun en oikeen tykkää esitelmien pitämisestä edes suomeksi ni vähä meinasi alahuuli väpättää kun tajusi että noniin nyt pitäs alkaa solkkaamaan englanniksi. 
Solkkausta se kyllä oli mutta hengissä täällä edelleen ollaan! Kaikki kuunteli kyllä mielenkiinnolla ja kysymyksiä tuli mukavasti niin että näki että esitelmä ei mennyt kuuroille korville :) 

Koululta päästiin Kärtin kanssa lähtemään 17.10 linkulla, vaalennusprosessi vähän venähti pitkäksi! 


Kotona nyt Mr Gilbertin kanssa aika lailla samoissa fiiliksissä!


maanantai 13. huhtikuuta 2015

Eka aamu! Ma 6.4 nukkumaan päästiin illalla siinä 11 aikaan, talon esittely kierros tehtiin illalla, sisustus on äkkiseltään tosi samallainen kuin suomalaisessa kodissakin. Suurin osa tavaroista täällä on hankittu Ikeasta siksi varmaan tuntuu heti niin kotoisalta.

Pää oli tosi sekasin aamulla, ekan kerran katoin kelloa jo kuudelta ja sen jälkeen nukkuminen oli pelkkää pyörimistä sinne yhdeksään asti. Kahvia naamaan ja lähettiin siitä sit käymään ruokakaupassa, joka olikin iso kokemus itsessään jo.. tuijotettiin silmät pyöreenä valtavaa ruokakauppaa, jumalattoman isoja pakkauksia ruokaa, ja kaikkea otettiin paljon painotan tosiaan sanaa paljon. Hintatasoltaan ruoka on ehkä hieman halvempaa kuin koti Suomessa. Kassalla huomattiin että henkilökunnalla eikä ihmisillä ole kiire, itellä meinasi jonossa seisoessa palaa hihat kun kaikki liikku niin hitaasti valtavien ruokaostoksien kanssa. Kaiken kaikkiaan kaikki täällä on suurta ja isoa, niinkuin myös autot, mitään pieniä kauppakassi malleja täällä ei tosiaan ole kaikki on suurinpiirtein isoja maastureita, Kim sanoikin kun ihmeteltiin asiaa  että tämä on yksinkertaisesti vain kansa joka rakastaa ajoneuvoja!

Matkalla kotiin nähtiin ihania keltasia vanhoja busseja, iha niinku elokuvissa!

Ihmiset on jopa häirihtevän ystävällisiä passiivisiin suomalaisiin tottuneena, "Hi, how are you?" Kysytään jopa kaupan kassalla ollessa.. outoa mutta mukavaa, tulee itelle jotenki parempi fiilis heti kun näkee miten ystävällisesti täällä käyttäydytään! :)

Ti 7.4 Noniin eka koulupäivä puolestaan alkoi luokanvalvojan tapaamisella koulun aulassa, koulu on siis nimeltään MITT- Manitoba Institute of Trades and Technology. Kävimme läpi koulun tiloja ja meidät esiteltiin koulun henkilökunnalle.
Kun ihmisille täällä kertoo että on Suomesta perus kommentti on että "Wow!! that's so cool, great! Ja kaikki on varmasti kyllä muistanu toivottaa tervetulleeksi jotkut jopa useampaan kertaan.
Seuraavaksi tapahtui esittely meidän luokalle, kaikki olivat sielläkin hyvin vastaanottavia ilman mitään pitkiä oudoksuvia katseita!

Ke 8.4 Tänään puolestaan saatiin omat harja pakkaukset,kaksi harjoituspäätä ja jopa omat sakset! Tehtiin nais harjoituspäähän hiusten pesu, joka oli myös itsessään kokemus koska täällä pesupaikalla hiukset pestään sivulla seisoen.
Tehtiin perus leikkausta pitkään tukkaan, Mary näytti miten hän opettaa leikkausta ja me puolestaan näytimme meidän tavan leikata. Eroa ei muuten juurikaan ollut paitsi ergonomia asioissa, kainalon alta leikkausta tehdään täällä koko ajan.
Myöskin pesupaikalla seisominen tuotti näin ainaki pitkälle ihmiselle tosi äkkiä selkävaivaa.

To 9.4 Päivä kului kokonaan Red River College koululla, pääsimme seuraamaan taitaja kisoja! Huikee tilaisuus oli päästä kattomaan miten täällä kisat järjestetään ja että minkä tasoiset kilpailut täällä ylipäätänsä on.
Tosiaan paljon tarkemmat kisat meillä on Suomessa, värit kisoihin täällä sai tehdä fantasia kampauksiin jo koululla, kuten myös meikitkin. Ergonomiaa ei arvioitu ollenkaan..  ja aikaa heillä oli fantasia työtä tehdä 2,5h.
Olihan ne arviointi eroista huolimatta hienoja!

Bussimatkat ja ylipäätänsä bussiliikenne täälläpäin on aika kehno, niitä ei kulje läheskään niin paljon kuin esimerkiksi Helsingissä, saattaa mennä jopa puoli tuntia että seuraava bussi tulee, lisäksi tiet on melko huonokuntoiset joten bussimatkat tuntuu siltä kuin jyrryytettäisiin raiteilla.. :D ja myöskin bussin ovi aukaistaan itse keltaista viivaa painamalla pitkään pohjaan.. jooo ei ihan ekalla eikä vielä toisellakaan kerralla meinannnu onnistua :D haha

Kaiken kaikkiaan kokemus rikas viikko, koulupäivien jälkeen on aina ihan rättipoikki väsynyt kaikesta uudesta mitä ympärillä tapahtuu ja kun yrittää tehdä kaikkensa että pysyy perässä ja että ymmärtää varmasti ammattisanatkin mitä ympärillä käytetään.

Fiilis on kerrassaan mahtava ja samalla jotenki tosi epätodellinen, välimatkaa ja aikaeroa ei jaksa käsittää mutta ehkä sitä ei kannatakkaan tarkemmin ajatella :)